nieuws

Wethouder wil poppodium in Maassilo behouden

Maassilo.cropresize.tmp.jpg
Maassilo.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Maassilo in Rotterdam is de beste locatie voor het Urban Culture Podium. Waterfront is een goede alternatieve locatie voor het poppodium. Dat schrijft wethouder Rik Grashoff (GroenLinks, Cultuur) donderdag in een brief aan de gemeenteraad.
Het Urban Podium is momenteel gehuisvest in de Maassilo. Een meerderheid in de gemeenteraad drong er in juni in een motie op aan van de Maassilo af te zien vanwege de torenhoge kosten. Met het project is een bedrag van 11 miljoen euro gemoeid.
Grashoff liet weten de motie niet uit te voeren. Hij noemde het bestuurlijk onverantwoord om het plan in uitvoering te staken. Een half jaar eerder besloot de raad dat er een dergelijk podium moest komen. Na beraad besloot Grashoff onderzoek te doen naar de beste locatie.
Leefbaar Rotterdam liet destijds weten bang te zijn dat het onderzoek slechts voor de bühne zou zijn. Grashoff zei dat van een politiek trucje geen sprake was en mocht uit het onderzoek een beter alternatief naar voren komen, dan zou hij daar graag voor kiezen. In totaal werden veertien locaties onderzocht. Grashoff wil volgende week met de raadscommissie om de tafel om beide locaties te bespreken, maar zegt dat hij een voorkeur heeft voor behoud in de Maassilo.