nieuws

Baliemedewerkster nam zes ton mee

Baliemedewerkster nam zes ton mee
ROTTERDAM - Justitie heeft twee jaar cel geëist tegen een 30-jarige vrouw uit Spijkenisse wegens verduistering. De verdachte was baliemedwerkster bij een postkantoor aan de Zwart Janstraat in Rotterdam. Zij heeft in februari van dit jaar 625.000 euro meegenomen uit de kluis en is met haar vriend naar Turkije gevlucht.
Volgens de vrouw ging het om een lager bedrag, namelijk 4 1/2 ton. "Ik heb in een opwelling gehandeld. Ik had schulden en zou ontslagen worden vanwege bezuinigingen. Ik stond bovenaan de lijst", zo verklaarde zij donderdag tegenover de rechter. "Ik heb er heel veel spijt van omdat ik weet dat ik mensen heb teleurgesteld". De vrouw was acht jaar werkzaam geweest in het postkantoor in het Oude Noorden.
Niets meer over van buit
Zij heeft verklaard dat de helft van het geld is weggegooid. "We werden meerdere keren gecontroleerd bij de Bulgaarse grens. Ik werd zo zenuwachtig dat ik mijn handtas met twee ton aan geld in een prullenbak bij een benzinestation heb gedaan". Het resterende bedrag dat in een koffer zat, is in drie maanden tijd opgemaakt, tijdens een luxueuze vakantie in Turkije en Cyprus. Tegenover de politie hebben Rylana en haar vriend Latif verteld dat zij in villa's verbleven, dure jachten huurden en naar het casino gingen. Justitie gelooft niet dat al het geld is opgemaakt. "Misschien is de buit wel afgestort in Cyprus, een land dat een bankgeheim kent", merkte officier van justitie Roebroek op." Er is ook geen snippertje bewijs dat beide verdachten geld hebben opgemaakt. Geen enkel formulier van een gehuurde villa, niet eens foto's van een zwembad of een jacht".
Tros Vermist
Tegen de 35-jarige Latif is anderhalf jaar cel geëist, omdat hij geprofiteerd zou hebben van het gestolen geld. De man beweert dat hij niet wist dat Rylana het geld had ontvreemd. "Ik dacht dat zij haar vertrekpremie al had gehad. Toen ik vermoedde dat er iets niet in de haak was, zijn we terug naar Nederland gegaan". Het stel werd op 19 mei gearresteerd. Rylana was al die tijd als vermist opgegeven door haar ouders. Haar moeder heeft in mei nog een emotionele oproep gedaan aan Rylana in het tv-programma Tros Vermist, om een teken van leven te geven. De rechtbank doet op 10 september uitspraak.