nieuws

Stille tocht voor Robby van der Leeden

robby1.cropresize.tmp.jpg
robby1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In Rotterdam-Ommoord hebben woensdagavond tussen de 700 en 800 belangstellenden meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis aan Robby van der Leeden. De Rotterdammer werd zaterdag doodgeschoten tijdens het strandfeest in Hoek van Holland.
Het is nog steeds niet duidelijk of hij door een politiekogel werd getroffen of door een kogel uit een ander wapen. De tocht begon bij de Hesseplaats en eindigde bij de woning van het slachtoffer aan de Albert Schweitzerplaats. Aangekomen bij het huis startten drie motorrijders als afsluitend saluut hun motoren en en gaven stilstaand vol gas.
Voor het huis legden de deelnemers de rozen, foto's en een Feyenoorshirtje met R. van der Leeden met rugnummer 19 neer en begonnen velen te huilen. Daarna startten de drie motorrijders hun motoren weer en gaven vol gas en reden weg.
Vooraan de stoet liepen de vrienden van Robby met een spandoek met de tekst 'R.I.P. Robs, we zullen je nooit vergeten'. Anderen hadden witte of rode rozen bij zich, de kleur van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord. Robby van der Leeden, negentien jaar, wordt zaterdag begraven.