nieuws

‘Alleen de politie heeft geschoten op dancefeest Hoek van Holland'

ROTTERDAM - Bij de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland is zaterdagavond vermoedelijk alleen geschoten door de politie. Dat bevestigen bronnen binnen de politie aan de NOS.
Agenten in burger zouden zich bedreigd hebben gevoeld door een grote groep feestgangers, onder wie Feyenoord-supporters, die hen klaarblijkelijk als politieagenten hadden herkend.
Het OM zegt deze versie van het verhaal te kennen. Het wordt meegenomen in het onderzoek van de Rijksrecherche. Volgens het OM zijn er ook aanwijzingen dat er eerst door anderen is geschoten.
Zeven mensen werden geraakt door kogels, één is overleden. Een van de gewonden ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.
'Berichtgeving NOS onbegrijpelijk'
De voorzitter van de Nederlandse Politiebond Jan-Willem van der Pol vindt het onbegrijpelijk dat de NOS meldt dat er op het strandfeest in Hoek van Holland alleen geschoten is door politie-agenten. De NOS baseert zich op politiebronnen. Van der Pol zegt hele andere geluiden te horen. Maar hij wil eerst het onderzoek afwachten voor hij er verder op in gaat.