nieuws

Burgemeester Aboutaleb gaat actieve rol spelen in integratiediscussie

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb gaat zelf een actieve rol spelen bij de integratiediscussie in Rotterdam. Hij noemt het ontslag van islamoloog Ramadan spijtig en zijn boze reactie begrijpelijk.
Het ontslag van de moslimfilosoof was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws. Maar wat heeft de aanwezigheid van Tariq Ramadan nou eigenlijk opgeleverd? Daarover zijn de meningen verdeeld.
Wethouder Grashoff zegt bijvoorbeeld dat hij als bruggenbouwer weldegelijk resultaat heeft geboekt op het gebied van integratie in de stad.
Persoonlijk assistent
RTV Rijnmond sprak met Alia Azzouzi. Zij was in 2007 ruim 5 maanden de persoonlijk assistent van Tariq Ramadan als hij in Rotterdam was. In die hoedanigheid woonde zij ook 12 bijeenkomsten bij die Ramadan had bij verschillende organisaties in de stad. Volgens Azzouzi is het moeilijk concreet te maken wat Tariq Ramadan voor de stad betekent heeft, simpelweg omdat de resultaten niet te meten zijn. Alia betreurt hoe dan ook het gedwongen vertrekt van Ramadan.
Uit een overzicht van de gemeente Rotterdam blijkt dat Tariq Ramadan tussen eind 2006 en 2008 zo'n 80 bijeenkomsten heeft bijgewoond. Dat gebeurde op scholen, in buurthuizen, bij maatschappelijke organisaties en bijvoorbeeld in de Arminiuskerk
Masterclass
Dit jaar waren er een stuk minder bijeenkomsten, wel gaf Ramadan een druk bezochte masterclass. Verder was hij bezig met de voorbereiding voor een dialoogprogramma, dat dit najaar had moeten starten.

Oxford

Ramadan blijft overigens wel welkom bij de Universiteit van Oxford. Daar treedt hij per 1 september in dienst.
De universiteit ziet geen reden om van de samenwerking af te zien door Ramadans werkzaamheden voor het Iraanse tv-station Press TV.
Het tv-werk was deze week voor de stad Rotterdam en de Erasmus Univeristeit wel aanleiding de islamoloog als integratie-adviseur de laan uit te sturen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!