nieuws

Cromstrijense Melanie (17) beste ponymenner ter wereld

ROTTERDAM - De gemeente Cromstrijen is sinds afgelopen weekend een wereldkampioen rijker. Melanie Becker (17) mag zich twee jaar lang 's werelds beste ponymenner noemen.
De Klaaswaalse liet in Duitsland 34 andere menners uit vijftien landen achter zich. Daarom werd M elanie, samen met haar pony Sandor, dinsdag gehuldigd door burgemeester Janssen.
Vóór de huldiging had de burgemeester de eer om een ritje te maken met de kersverse wereldkampioen, die als nummer vier van Nederland naar het WK in Duitsland vertrok. Ze wist daar vriend en vijand te verrassen door als debutante meteen goud te winnen. Tijdens het WK enkelspan, met één pony voor de wagen, waren er meerdere onderdelen: de dressuur, de marathon en de vaardigheidsproef.
Ponymennen is eigenlijk een soort teamsport; het gaat om de samenwerking tussen de rijder, de bijrijder en de pony. Voor Melanie draait dan ook alles om de relatie met het dier: "Ik kan lezen en schrijven met mijn pony", zegt ze. Melanie begon als nummer drie aan de laatste dag, maar omdat de nummers één en twee steken lieten vallen was de eerste plaats voor de apetrotse Klaaswaalse, die het eigenlijk nog steeds niet kan geloven dat nu echt wereldkampioen is. Over twee jaar is er weer het volgende WK. Daar gaat Melanie zeker proberen de wereldtitel opnieuw in de wacht te slepen.