nieuws

Tallbikes: nieuwste fietstrend met een vleugje protest

ROTTERDAM - Ze zijn een echte eyecatcher in de Rotterdamse binnenstad: de tallbikes. Lekker stoer fietsen op anderhalve meter hoogte. Een rage uit het Amerikaanse Detroit die nu ook naar Rotterdam is overgewaaid.
Nu nog zijn het alleen de krakers van De Fabriek in Delfshaven die de tallbikes bestijgen. Maar binnenkort stapt Rotterdam, als het aan de krakers ligt, massaal over op de hoge fiets.
Aan de tallbikes zit ook een protest vast. De krakers willen met de fietsen protesteren tegen 'de diefstal van de Roteb die her en der losstaande fietsen losknipt om ze vervolgens met winst weer door te verkopen', zo zeggen ze. En wat de Roteb kan, kunnen wij nog veel beter is hun statement. Met dat verschil dat zij van drie fietsen zonder eigenaar nu één tallbike maken.
Inmiddels rijden er drie rond in Rotterdam en een vierde tallbike is in de maak. De opvallende fietsen zorgen voor veel 'oh's en ah's' bij het Rotterdamse publiek.
De Rotterdamse politie kijkt met argusogen naar de nieuwste fietsentrend. De Wegenverkeerswet zou roet in het eten kunnen gooien, maar voorlopig wordt de fiets gedoogd.
Wie ook fietsend de blits wil maken hoeft daar slechts 100 euro voor neer te tellen. En exclusiviteit is gegarandeerd: naast Rotterdam wordt de tallbike alleen in Barcelona gemaakt.