nieuws

Grashoff: ‘Wij staan in ons recht'

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Grashoff is niet onder de indruk van de aankondiging van islamoloog Tariq Ramadan, dat hij zijn gedwongen ontslag zal aanvechten. "Wij staan in ons recht om zijn contract op te zeggen."
Dinsdag werd aangekondigd dat de integratiedeskundige zal worden ontslagen. Volgens de burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam is zijn functie als bruggenbouwer en adviseur niet meer te combineren met zijn werkzaamheden bij de Iraanse televisie. Hij presenteert daar een discussieprogramma dat is gefinancierd door het Iraanse regime.
Grashoff zegt dat de gemeente pas sinds 13 augustus op de hoogte is van Ramadans werkzaamheden voor Press TV en dat daarom nu pas wordt gereageerd. "Maar dat was nodig. Ik heb een paar uitzendingen laten bekijken en er is op zich niets mis met het programma. Maar het wekt wel de schijn van betrokkenheid bij het regime in Iran."
De wethouder is niet bang voor de eventuele uitspraak van een rechter over de kwestie. "Ik verwacht dat wij netjes in ons recht staan met het opzeggen van het contract, met een opzegtermijn van twee maanden."