nieuws

Half miljoen mensen bij City Racing

ROTTERDAM - Oorverdovend motorgeluid, de geur van olie en verbrand rubber en supersnelle racebolides. De Rotterdamse binnenstad veranderde zondag voor even in een stratencircuit voor de vijfde editie van de Bavaria City Racing.
Op het evenement kwamen volgens een eerste schatting een half miljoen racefanaten af. De organisatie van het race-evenement wist dit jaar voormalig formule 1-coureur David Coulthard en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso te strikken. Zij gaven in hun formule 1-bolides demonstraties aan het publiek.
Premier Balkenende was ook van de partij. Hij opende het evenement in een Ferrari, samen met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.
In 2008 stonden eveneens circa een half miljoen bezoekers langs het 4600 meter lange parcours, dat dit jaar hetzelfde bleef. Het 'circuit' startte op de Willemsbrug en liep via de Coolsingel naar het Hofplein en terug.
Ondanks de verwachte opkomst heeft de organisatie geen extra maatregelen genomen in verband met de Mexicaanse griep. ,,We hebben een dik calamiteitenboek en de gemeente stelt strenge eisen bij het verlenen van de vergunning. Daar hebben wij ons aan gehouden. Meer maatregelen achten wij niet nodig'', aldus een zegsman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl