nieuws

Marktkooplieden hoeven geen overdekte markt op Binnenrotte

ROTTERDAM - Als de overdekte markthal op de Binnenrotte in Rotterdam er niet komt, zullen de marktkooplui daar geen traan om laten. Dat zegt de belangenorganisatie van martkooplieden. De Vereniging voor Ambulante Handel vindt de markthal veel te groots van opzet.
Afgelopen woensdag werd bekend dat Vesteda zich wil terugtrekken uit het project. De investeerder twijfelt of het project winstgevend wordt. Vesteda wil hooguit geld steken in de bijbehorende winkels en woningen. Provast, een andere grote investeerder, daagde Vesteda vervolgens via een kort geding voor de rechter. Provast wil de bouw doorzetten en eist dat Vesteda zich aan de gemaakte afspraken houdt. Over twee weken doet de rechter uitspraak.
Het miljoenenproject, dat bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, appartementen, het kantoor van het marktwezen, winkels en ruimte voor honderd marktkramen, kende al veel tegenvallers. Een deel van de investeerders trok zich al eerder terug en er zijn ook problemen met bouwvergunningen.
De overdekte markthal zou eind dit jaar klaar moeten zijn, maar de eerste paal moet nog de grond in. Als het project al doorgaat is het waarschijnlijk niet voor 2014 klaar.