nieuws

City Racing: ook Jos Verstappen is van de partij

ROTTERDAM - Jos Verstappen doet komende zondag mee aan Bavaria City Racing. De Limburger gaf in Rotterdam in 2006 al eens een demonstratie in een A1-raceauto en zal dit jaar zijn kunsten vertonen in een bijzondere Bugatti.
Verstappen reed acht jaar in de Formule 1 en stond twee keer op het podium na een race. Vervolgens kwam hij uit in de A1 GP en reed hij de 24 uur van Le Mans. Eerder werd al bekend dat de tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, oud-F1 coureur David Coulthard en de Finse rallyrijder Jari-Matti Latvala aan de start verschijnen.
De verwachting is dat er zondag ongeveer een half miljoen mensen naar Rotterdam komen. Het parcours is dit jaar ongewijzigd en loopt van de Willemsbrug via de Coolsingel naar het Hofplein en terug.

Milieuvriendelijk racen

Dat het evenement slecht zou zijn voor het milieu is een veelgehoorde klacht. Organisator Herman Vaanholt heeft dat jaren met woorden weerlegd. Toch blijft de klacht terugkomen. Om alle monden te snoeren heeft de organisatie dit jaar op het stadscircuit een milieuvriendelijke demonstratie georganiseerd.

Voorproefje in de Rotterdamse binnenstad

Bavaria City Racing in de Rotterdamse binnenstad: een lust voor het oog of vooral een last voor het oor? Reageer hieronder in het forum.