nieuws

Rotterdammer wacht storm Hawaï rustig af

ROTTERDAM - Hawaï maakt zich op voor ‘Felicia', de eerste tropische storm in twintig jaar. Rotterdammer André Beemsterboer woont op het eiland Maui en wacht de storm met een flinke dosis Hollandse nuchterheid af.
André Beemsterboer is 39 jaar en woonde tot twee jaar terug in Rotterdam. Vijf maanden geleden streek hij met zijn Amerikaanse vrouw neer op Maui, het op twee na grootste eiland van de eilandgroep. De afgelopen dagen vertelde hij in het radioprogramma wakker@rijmond over de situatie op Hawaï.
Orkaan Felicia zwakte in de afgelopen dagen af tot tropische storm. Toch wil dat volgens André Beemsterboer niet zeggen dat het gevaar geweken is. Op de eilanden worden sterke regenbuien en hoge golven verwacht.
Volgens de Rotterdammer is er geen paniek in zijn omgeving. Wel was het de afgelopen dagen druk in de supermarkt met hamsterende eilandbewoners. Het is de afgelopen dagen extra druk met surfers op de standen van Maui. Door de naderende storm zijn de golven hoger dan normaal.
Beemsterboer verwacht dat de storm het eiland Maui woensdagochtend onze tijd bereikt. Woensdagochtend is hij opnieuw te horen in wakker@rijnmond.