Fors verlies voor basketballers tegen Israël

ROTTERDAM - Het Nederlands basketbalteam verloor zondag de afsluitende wedstrijd van het Keytown Nations Cup met flink cijfers van Israël. Door de 88-68 nederlaag eindigde Oranje op de tweede plaats van het sterk bezette toernooi.
Bij rust leidde Israël al nipt: 45-42. In de derde en vierde periode speelde Nederland, met NBA-speler Francisco Elson en Henk Norel in de gelederen, te slordig om in aanmerking te komen voor de winst. Op de nieuwe opgezette Keytown Nations Basketball Cup won Oranje eerder wel van Duitsland waardoor het team van bondscoach Gadi Kedar op de tweede plaats eindigde. Elson kreeg 18 minuten speelttijd en scoorde twee punten, Norel stond 20 minuten in het veld en was goed voor elf punten. Oranje bereidt zich voor op de EK-kwalificatiereeks tegen Montenegro (komende zaterdag), IJsland, Denemarken en Oostenrijk.