nieuws

Dance Parade trekt 400.000 bezoekers

ROTTERDAM - Ruim 400.000 mensen hebben zaterdag meegedaan aan de Dance Parade in Rotterdam. Dat zegt een woordvoerster van de organisatie. Volgens haar was de sfeer gemoedelijk en gezellig. Ook de politie is heel tevreden over het verloop.
Het was prettig en goed, zei de politie even na zes uur zaterdagavond. ,,De extra maatregelen die we hadden genomen, hebben hun vruchten afgeworpen.''
De politie heeft 112 mensen aangehouden, voornamelijk voor kleine vergrijpen als het gebruiken van alcohol of verdovende middelen en licht agressief gedrag. Op de Oude Binnenweg moest de ME de rust herstellen toen een aantal jongeren met elkaar op de vuist ging. De meeste mensen die werden aangehouden hebben een boete betaald en mochten daarna gaan. Het hoogste bedrag dat werd betaald was 650 euro. Twintig arrestanten zaten zondag nog vast. Vier van hen worden waarschijnlijk via het supersnelrecht voor de politierechter gebracht worden.
Vorig jaar waren er 25 aanhoudingen. Er waren dit jaar bij de Dance Parade meer dan 600 agenten op de been, ongeveer 150 meer dan bij de vorige editie. 66 mensen moesten door de EHBO worden behandeld
De tientallen dancewagens vertrokken met een kleine vertraging aan het begin van de middag vanaf de Boompjes. De dansende massa trok vervolgens via de Westblaak en de Rochussenstraat richting het Lloydkwartier. Daar begon rond 18 uur de afterparty.
Anders dan voorgaande edities ging de route niet over de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Die straten zouden bij eventuele calamiteiten slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten.