nieuws

Vlaardinger bijt agent tijdens aanhouding

30-10-Centraal_station.jpg
30-10-Centraal_station.jpg
ROTTERDAM - Een agent van de spoorwegpolitie is in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Centraal Station in Rotterdam door een 18-jarige Vlaardinger in zijn arm gebeten tijdens een aanhouding. De politieman moest naar het ziekenhuis.
Dat heeft het Korps landelijke politiediensten zaterdag gemeld. In de stationshal wilden agenten de Vlaardinger een bekeuring geven voor het verstoren van de openbare orde.
Toen de agenten zijn identiteit controleerden en zijn paspoort bekeken, probeerde de man zijn papiertje weer terug te pakken en er vandoor te gaan. Hierop ontstond een worsteling en hield de politie de man aan na het gebruik van pepperspray.
Tijdens het gevecht beet de Vlaardinger een agent in zijn arm. Iemand uit het publiek begon zich ook met de zaak te bemoeien. Deze 22-jarige Vlaardinger wist het paspoort van zijn plaatsgenoot te pakken en ging er vandoor. Te hulp geroepen agenten konden hem snel in zijn kraag vatten.
De politie heeft de 18-jarige Vlaardinger in verzekering gesteld. Tegen hem wordt verzet tegen de politie en mishandeling ten laste gelegd. De andere verdachte is na verhoor op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt wegens verzet.