nieuws

Herr Zimmerman geeft Space Parade feest

ROTTERDAM - Drie jaar geleden landde in Rotterdam een zwarte kater met een ufo. Hij noemt zichzelf Herr Zimmerman en organiseert dansfeesten. De eigenwijze kater geeft na de Danceparade van komende zaterdag een feest in factory10.
Het feest, de Space Parade is in Factory10 op de tiende verdieping van de Maassilo in Rotterdam en dus niet in de oude lokatie bij de Keileweg.
Vanuit de stad, waar de hele dag de Fit For Free Dance Parade stoet langstrekt, rijden er in de avond Tuk Tuk's richting de Maassilo op Zuid. Hoofdgast van de Space Parade is Anthony Rother, een Duitse electro-techno dj. "Rother staat normaal vooral op de grote festivals zoals de Love Parade maar is nu voor het eerst in een club en in Rotterdam te zien", zegt een trotse Mario Martinez, één van de baasjes van de buitenaardse kater. "Wij zijn geen echte underground maar draaien vernieuwende, maar toch toegankelijke moderne dance muziek, " legt Fraulein Z uit, één van de vaste dj's van Herr Zimmerman.
Enkele verdiepingen lager is in de Maassilo een afterparty van Nope is Dope met onder meer Mirwais, Real el Canario en Gomes.
De Rotterdamse Michel de Hey vult de Catwalk aan de kop van Lijnbaan samen met Alex Celler, Boris Ross en Hertz & Vibes met techno.
Ook Off_Corso biedt techno tijdens Rekord3r. Rotterdammers Secret Cinema, Benny Rodrigues en Warren Fellow leveren de technische vaardigheden.
Lucien Foort bezet zaterdagavond het Prinsesthater aan de Schiedamseweg samen met onder meer Diephuis en Thomas Hensbroek,
Daarnaast zijn er nog feesten in onder andere Thalia, De Unie, Iez, Watt, Outland en Parkzicht.