nieuws

SGR wil keurmerk voor reisbureaus

vliegtuig.jpg
vliegtuig.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse Stichting Garantiefonds Reisgelden wil een verplicht keurmerk voor beginnende reisbureaus. Nu is het zo dat iedereen een reiswinkel kan beginnen zonder dat daar eisen aan zijn verbonden.
Directeur Debets van de SGR reageert daarmee op drie faillisementen van reisbureaus in korte tijd die gespecialeerd waren in pakketreizen naar Turkije.
De SGR zorgt ervoor dat reizigers van aangesloten organisaties hun geld terug krijgen als die in financiële moeilijkheden komt.
Dinsdag ging opnieuw een bij de SGR aangesloten bureau op de fles. Directeur Debets trof bij z'n inspectie van het failliete reisagentschap een leeg kantoor aan zonder personeel en met lege kasten. De eigenaar bleek in Turkije te zitten.
Eerder kondigde SGR al aan een onderzoek te doen naar touroperators die gespecialiseerd zijn in reizen naar Turkije. dat was naar aanleiding van twee faillisementen van reisbureaus.
Volgens directeur Debets is dat onlogisch omdat in de zomerperiode de kas van iedere reisorganisatie vol zit. De meeste problemen ontstaan volgens hem normaal gesproken in het najaar.
Debets zegt dat de Turkije-specialisten de afgelopen zes jaar verantwoordelijk zijn geweest voor dertien miljoen euro aan claims van reizigers op een totaalbedrag van twintig miljoen.