nieuws

KNVB maakt promotie / degradatieregeling bekend

Voetbal71.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
Voetbal71.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De competitieleiding van het KNVB district West II heeft de promotie/degradatieregelingen van de amateurs in het district West II bekend gemaakt. Door de invoering van de Topklasse vindt er een versterkte promotie plaats.
De complete regelingen in het zaterdag- en zondagamateurvoetbal zien er als volgt uit:
Zaterdagvoetbal
Hoofdklasse A-B-C
De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers 5 en 6 van de hoofdklasse A, B en C spelen een uit- en thuiswedstrijd voor plaatsing in de topklasse. De winnaars plaatsen zich voor de topklasse. De nummers 13 van de hoofdklasse A, B en C spelen met de vijf klassenperiodekampioenen van de 1e klasse in een poule van vier een halve competitie. De winnaars van de poules spelen een beslissingswedstrijd om één plaats in de hoofdklasse. De nummers 14 degraderen naar de 1e klasse.
1e klasse A-B-C-D-E
De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de hoofdklasse. De nummers 13 van de hoofdklasse A, B en C spelen met de vijf klassenperiodekampioenen van de 1e klasse in een poule van vier een halve competitie. De winnaars van de poules spelen een beslissingswedstrijd om één plaats in de hoofdklasse. De nummers 11 van de 1e klassen spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 2e klasse. De nummer 12 degradeert naar de 2e klasse.
2e klasse A-B-C-D-E-F-G-H-I-J
De nummers 1 tot en met 3 promoveren naar de 1e klasse. De periodekampioenen van de 2e klassen spelen een nacompetitie met de nummer 11 van de 1e klasse. De nummers 11 van de 2e klassen spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 3e klasse. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2A-3A-3B en de verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2B-3C-3D spelen een beslissingswedstrijd. De winnaar van 2A-3A-3B speelt tegen de winnaar van 2B-3C-3D om 1 plaats in de tweede klasse. De nummers 12 degraderen naar de 3e klasse.
3e klasse A-B-C-D
De nummers 1 en 2 promoveren naar de 2e klassen. De periodekampioenen van de 3e klassen spelen een nacompetitie met de nummers 11 van de 2e klasse. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2A-3A-3B en de verliezers van de halve finales van de nacompetitie 2B-3C-3D spelen een beslissingswedstrijd. De winnaar van 2A-3A-3B speelt tegen de winnaar van 2B-3C-3D om 1 plaats in de 2e klasse. De nummers 11 van de 3e klassen spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 4e klasse om 4 plaatsen in de 3e klasse. De nummers 12 degraderen naar de 4e klasse.
4e klasse A-B-C-D-E-F-G
De nummers 1, 2 en 3 promoveren naar de 3e klassen. De periodekampioenen van de 4e klassen en de 3 hoogst geëindigde teams in de 4e klasse zonder periodetitel spelen met de nummers 11 van de 3e klasse een nacompetitie om 4 plaatsen in de 3e klasse.
Zondagvoetbal
Hoofdklasse A-B-C
De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers 5 en 6 van de hoofdklasse A, B en C spelen een uit- en thuiswedstrijd voor plaatsing in de topklasse. De winnaars plaatsen zich voor de topklasse. De nummer 13 van hoofdklasse A speelt met de periodekampioenen van de 1e klasse A en B om één plaats in de hoofdklasse. De nummer 13 van hoofdklasse B speelt met de periodekampioenen van de 1e klasse C en D om één plaats in de hoofdklasse. De nummer 13 van de hoofdklasse C speelt met de periodekampioenen van de 1e klasse E en F om één plaats in de hoofdklasse. De nummers 14 degraderen naar de 1e klasse.
1e klasse B
De nummers 1 tot en met 3 promoveren naar de hoofdklasse. De nummer 13 van hoofdklasse A speelt met de periodekampioenen van de 1e klasse A en B om één plaats in de hoofdklasse. De nummer 11 van de 1e klasse speelt een nacompetitie met de periodekampioenen van de 2e klassen. De nummer 12 degradeert naar de 2e klasse.
2e klasse C-D
In de 2e klasse C-D, promoveren de nummer 1 en 2 naar de 1e klassen. De nummers 3 van 2C-2D spelen een beslissingswedstrijd, waarvan de winnaar naar de 1e klasse promoveert. De periodekampioenen van de 2e klasse spelen een nacompetitie met de nummer 11 van de 1e klassen. De nummers 11 van de 2e klassen spelen een nacompetitie met de periodekampioenen van de 3e klassen. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De nummer 12 degradeert naar de 3e klassen.
3e klasse A-B-C-D
De nummers 1 en 2 promoveren naar de 2e klassen. De periodekampioenen van de 3e klassen spelen een nacompetitie met de nummers 11 van de 2e klasse. De winnaars van de halve finales van deze nacompetitie plaatsen zich voor de 2e klasse. De nummers 12 degraderen naar de 4e klasse. De nummers 11 van de 3e klassen spelen een nacompetitie tegen de periodekampioenen van de 4e klasse.
4e klasse A-B-C-D-E-F-G-H
De nummers 1 en 2 promoveren naar de 3e klassen. De periodekampioenen van de 4e klassen spelen een nacompetitie met de nummers 11 van de 3e klassen om 8 plaatsen in de 3e klasse.
bron: www.haaglandenvoetbal.nl