nieuws

Hirsch Ballin: Dit jaar al 250 huisverboden Rotterdam

ROTTERDAM - Er zijn in Rotterdam sinds begin dit jaar 250 huisverboden uitgedeeld. Dat werd maandag bekend gemaakt tijdens een werkbezoek van minister van Justitie Hirsch Ballin aan Rotterdam
Iemand die zijn partner mishandelt, mag tien dagen lang geen contact hebben met het thuisfront. Die periode van anderhalve week is bedoeld als afkoelingsperiode waarin bovendien de hulpverlening op gang kan komen. Maakt iemand toch contact dan riskeert hij of zij celstraf.
Hirsh Ballin wil dat het in de toekomst ook mogelijk is om huisverboden op te leggen in het geval het slachtoffer geen aangifte durft te doen.
Als gevolg van de toename in huisverboden heeft Bureau Jeugdzorg meer personeel nodig. Bij een gedwongen uithuisplaatsing voor plegers van geweld, kan de pleger maximaal tien dagen een verbod krijgen het eigen huis in te gaan. Als er kinderen in het gezin zijn, moet bureau Jeugdzorg Rotterdam zo snel mogelijk ter plekke zijn om de kinderen op te vangen. Maar dat lukt niet meer vanwege een personeelstekort.