nieuws

'Ik heb Ferdie E. 21 jaar veracht'

ROTTERDAM - De moordenaar en ontvoerder van Gerrit Jan Heijn is vandaag in het Gelderse Vorden omgekomen bij een verkeersongeluk. Hij kwam met zijn fiets onder een graafmachine, nadat hij geen voorrang had verleend.
De ontvoering van Heijn hield Nederland in 1987 maandenlang in de ban. Uiteindelijk werd Ferdi E opgepakt in april 1988, nadat hij met een biljet uit het losgeld had betaald.
Tijdens het onderzoek naar de ontvoering was Anne Geelof de woordvoerder van de politie. Avond na avond zagen we de latere voorlichter van de politie Rotterdam-Rijnmond op tv de stand van zaken toelichten. De naam van Geelof werd nadien in een adem genoemd met Ferdie E. en Gerrit Jan Heijn.
"Toen ik op internet over zijn dood las, was dat voor mij een afsluiting. Ik heb die man 21 jaar lang veracht, iets wat ik nog nooit bij een mens heb gehad," aldus Geelhof. Verslaggever Bram Wesdorp sprak maandag met Geelof. Afbeeldingen: Heijn-ontvoerder Ferdi E. (met pakje shag) en woordvoerder van de politie ten tijde van de gijzeling, Rotterdammer Anne Geelof