nieuws

Krimpen aan den IJssel 'afgesloten' van buitenwereld

ROTTERDAM - Krimpen aan den IJssel was dit weekend een beetje van de buitenwereld afgesloten. Door werkzaamheden aan de Algerabrug kon de brug alleen te voet worden overgestoken. Automobilisten moesten kilometers omrijden.
Rijkswaterstaat was eigenlijk van plan dit deel van de N210 een volle week af te sluiten, maar omdat dit tot veel onrust leidde bij ondernemers en bewoners werd dat teruggedraaid naar één weekend en zes nachten. Toch leverde het onderhoud aan de vijftig jaar oude brug ongenoegen op bij kerkgangers, die de brug alleen lopend of per fiets konden oversteken.
Buurtbewoners die naast de brug wonen zijn juist erg tevreden met het onderhoud. Tegen TV Rijnmond lieten enkele omwonenden weten dat ze de voorbij razende auto's geen moment missen.
Rijkswaterstaat gaf de brug zondagavond om 19 uur weer vrij. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de brug nog een hele nacht dicht zou blijven.
Op 17 augustus moeten alle werkzaamheden zijn afgerond. Zoals het er nu naar uitziet zal de brug volgende week nog twee nachten worden afgesloten voor automobilisten. Het gaat om de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 augustus en de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 augustus. De brug is dan van tien uur 's avonds tot zes uur 's ochtends dicht.