Champions League ver weg voor Loovens

ROTTERDAM - Voor oud-Feyenoorder Glenn Loovens is deelname aan de groepsfase van de Champions League ver weg. Met zijn Schotse werkgever Celtic verloor de verdediger het eerste voorrondeduel met Dinamo Moskou met 0-1.
Loovens begon in de basis bij de vice-kampioen van Schotland. Bij rust stonden de Schotten al met 0-1 achter, een achterstand die zij in de tweede helft niet wisten weg te poetsen. Volgende week is de return in Moskou. De winnaar van het tweekamp plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League, dat vanaf dit seizoen niet meer begint met een groepsfase maar eerst met een knock-out-ronde. Het FC Twente van Romano Denneboom speelde knap met 0-0 gelijk bij Sporting Lissabon. De Schiedammer bleef de hele wedstrijd op de bank. Doelman Sander Boschker kreeg een rode kaart. Hij haalde een doorgebroken speler neer. Reserve-doelman Mikhailov stopte overigens de strafschop die daarop volgde.