nieuws

‘Op straat wordt steeds meer hasj en wiet verhandeld'

ROTTERDAM - De sluiting van coffeeshops in Rotterdam heeft geleid tot meer handel in hasj en wiet op straat. Dat zegt een deel van de Rotterdamse coffeeshophouders.
Het is nu bijna twee maanden geleden dat er in Rotterdam achttien coffeeshops werden gesloten omdat ze te dicht in de buurt van scholen zaten. D66-Kamerlid Boris van der Ham kwam maandagavond naar Rotterdam om met coffeeshophouders te praten over het effect van de verscherpte aanpak.
De boodschap van de coffeeshophouders was duidelijk: sinds de sluiting van de coffeeshops in de buurt van scholen hebben de overgebleven verkooppunten het drukker gekregen. Omdat de coffeeshops maar een beperkte voorraad mogen hebben, kunnen niet alle klanten geholpen worden. Daarom zou een deel van de klanten steeds vaker softdrugs kopen op straat.
Kamerlid Van der Ham, die al langer voor regulering van de wietteelt pleit, noemde de sluiting van coffeeshops ‘symboolpolitiek'. Hij vindt het hoog tijd dat de kweek van hasj en wiet wordt gereguleerd zodat die weer uit de criminaliteit wordt gehaald.
De gemeente ontkent dat de straathandel is toegenomen. De politie zou extra controleren en geen toename zien. Na de zomer wordt de nieuwe drugsnota besproken in de Tweede Kamer.
Foto: Boris van der Harm te midden van coffeeshophouders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl