Feyenoord wint van Sampdoria

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eigen Kuip de oefenwedstrijd tegen Sampdoria met 3-0 gewonnen. Met de rust stonden de Rotterdammers al met 2-0 voor.
Na twintig minuten bracht Leroy Fer met een kopbal Feyenoord op voorsprong tegen de ploeg die actief is in de Serie A. De thuisploeg kende in de eerste helft goede fases en kwam vlak voor rust op een 2-0 voorsprong door een benutte strafschop van Luigi Bruins. Marco Rossi kreeg een schot van Roy Makaay op de hand en scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip. De Italiaanse verdediger kon met rood het veld verlaten. In de tweede helft werd er veel gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Tim Vincken kon in de tweede helft een strafschop niet benutten, maar in de laatste minuten was het Jonathan de Guzman die de eindstand op 3-0 bracht. Feyenoord kan terugkijken op een geslaagde oefencampagne. De ploeg van Mario Been won eerder van Sporting Lissabon (1-2).