nieuws

Twee agenten gewond door achtervolging na alcoholcontrole

plogo2.jpg
plogo2.jpg
ROTTERDAM - Twee politieagenten zijn zondagochtend in Rotterdam gewond geraakt tijdens een achtervolging. Eén van hen liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. De agenten zetten de achtervolging in nadat een auto doorreed bij een alcoholcontrole op de Willemsbrug.
In de Oranjeboomstraat botste de op de vlucht geslagen bestuurder op een burgervoertuig met daarin een agent. Die raakte gewond aan zijn schouder. Het is nog onduidelijk of de agent bij de achtervolging betrokken was of dat hij toevallig ter plekke was.
Een inzittende van de vluchtende auto kon worden aangehouden, een andere rende weg. Toen de politie hem inhaalde en wilde arresteren ontstond een worsteling. Daarbij sneuvelde een ruit en liep een agent een slagaderlijke bloeding op.
De twee gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten, Rotterdammers van 33 en 36 jaar, zitten vast. De 33-jarige bestuurder bleek te hebben gedronken. Bij de alcoholcontrole werden eerder al vijf bestuurders aangehouden omdat ze onder invloed de weg op waren gegaan.
De Willemsbrug werd zondagochtend in verband met sporenonderzoek tijdelijk afgezet.