nieuws

Zomercarnaval begonnen

ROTTERDAM - De 25ste editie van het zomercarnaval is begonnen. Ruim 2300 dansers zijn begonnen aan hun tocht door het centrum van Rotterdam.
Aan de stoet doen 26 praalwagens en 29 carnavalsgroepen mee. In totaal doen meer dan 23-honderd mensen uit heel de wereld mee. Vooraan danst de koningin van het zomercarnaval Sushma Bhatti uit Utrecht. Vandaag veel aandacht voor het Zomercarnaval bij RTV Rijnmond. In de Rijnmond 30 en in Rijnmond Sport veel live-flitsen van verslaggevers. Om 17 uur en om 20 uur is er een samenvatting te zien op TV Rijnmond. Tijdens de 'Battle Of Drums' aan de vooravond van het evenement hebben 4 brassbands gestreden om uit te maken wie de beste is van Nederland. De jury wees Brass Eternity uit Rotterdam als winnaar aan. Vorig jaar won de band ook al. Brass Eternity Music krijgt 3000 euro en neemt deel aan het Nothing Hill carnaval in Londen.
Zaterdag is de straatparade van het zomercarnaval, onder aanvoering van zomerkoningin Sushma Bhatti van de Utrechtse carnavalsgroep Sparkling Mix. De 28-jarige Sushma werd eerder deze week tijdens een speciale uitzending van TV Rijnmond gekozen tot queen.
De parade door de stad telt dit jaar ruim 2300 feestelijke uitgedoste mensen op de wagens.
Bij mooi weer verwachten de organisatoren 900.000 bezoekers voor het gratis evenement. De politie denkt aan 600.000 mensen. RTV Rijnmond-weerman Leen de Koning heeft een droge zaterdagmiddag voorspeld.

Zaterdagmiddag Live het Zomercarnaval, met dank aan FunX:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl