nieuws

Oorlog en liefde in Nederlands Fotomuseum

fotomuseum.cropresize.tmp.jpg
fotomuseum.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam toont dit najaar de internationaal reizende tentoonstelling This is War! van Robert Capa. De tentoonstelling bestaat uit 250 bekende en nog onbekende foto's van de legendarische oorlogsfotograaf en zijn geliefde en collega Gerda Taro.
This is War! combineert het werk van Capa en Taro en geeft zo een kijkje in de wereld van de oorlogsfotografie. Capa is vooral bekend van de 'Vallende Soldaat' (Spaanse Burgeroorlog), de landing van de Amerikaanse troepen op D-Day en medeoprichter van Magnum Photos.
Hij stond aan de basis van de moderne oorlogsfotografie en zijn foto's maken deel uit van onze collectieve herinneringen, zegt een woordvoerder van Het Nederlands Fotomuseum.
Bovendien hadden de foto's van Capa (1913-1954) niet zelden politieke invloed. Hij fotografeerde onder meer de Spaanse Burgeroorlog, de strijd in Noord-Afrika en de Tweede Wereldoorlog. Net zoals Taro stierf Capo in actie.
Taro kwam in 1937 tijdens de Spaanse Burgeroorlog om het leven, Capo stierf tijdens de Indo-Chinese oorlog, toen hij op een mijn stapte. De tentoonstelling is van oktober tot januari 2010 te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl