nieuws

Waterschap boos op Spijkenisse

ROTTERDAM - Het algemeen bestuur van het Waterschap Hollandse Delta is boos op Spijkenisse. De gemeenteraad van die stad heeft het Waterschap opgeroepen de voorgenomen lastenverhoging niet door te voeren, omdat de burgers het al moeilijk genoeg hebben.
Het dagelijks bestuur van het waterschap wilde de tarieven voor volgend jaar met negen procent verhogen. Het algemeen bestuur had dat plan al afgewezen en de belastingverhoging beperkt tot 3,5 %.
Toch stuurde de gemeente Spijkenisse nog een brief naar het Waterschap Hollandse Delta om te protesteren tegen de verhoging. Het algemeen bestuur van het Waterschap vindt dat onbehoorlijk. Een woordvoerder van het Waterschap laat weten dat Spijkenisse beter in eigen huis orde op zaken kan stellen, omdat de gemeente zelf een flink begrotingstekort heeft en dit jaar de lasten voor de burger met gemiddeld twaalf procent heeft verhoogd.
Het Waterschap Hollandse Delta zorgt er in Zuid-Holland Zuid voor dat het water in sloten en plassen op de juiste hoogte blijft, de wegen onderhouden blijven en het afvalwater schoon wordt gemaakt. Het Waterschap int belastingen om die werkzaamheden te betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl