nieuws

Voorbereidingen Rondje Noordereiland in volle gang

ROTTERDAM - In de Delfshavense Schie in Rotterdam Delfshaven was zondag voor zwemmers de laatste mogelijkheid om deelname aan het Rondje Noordereiland veilig te stellen. Over precies een week zullen ongeveer 50 zwemmers om het eiland in de Nieuwe Maas heen zwemmen.
In Delfshaven streden 22 zwemmers om het Delfshavense Schie-kampioenschap. Ze moesten een afstand van drie kilometer afleggen, evenveel als het Rondje Noordereiland. De laatste keer dat dit kampioenschap werd gehouden was 1962. Daarna was het water te vervuild.
De wedstrijd in Delfshaven was de derde en laatste van de protour die begin deze maand begon met een wedstrijd in de Rotte. De Big Jump in de Kralingse Plas van vorige week was de tweede.
Het Rondje Noordereiland wordt volgende week voor de tweede keer gehouden. Afhankelijk van de stroming zullen de zwemmers een tot anderhalf uur doen over de drie kilometer.
Een van de deelnemers is ICT-medewerker Arno Zuur van RTV Rijnmond. Hij traint samen met Willem Philipsen, die aan een kant verlamd is en dus met twee ledematen moet zwemmen. Willem zwemt daarom een halve ronde.
De radioreportage over Arno en Willem kunt u links terugluisteren.