nieuws

Oud-Alblasser loopt Vierdaagse Nijmegen 50 keer

ROTTERDAM - Jan Stam vindt het na volgende week welletjes. De inwoner van Oud-Alblas heeft dan voor de 50e keer meegedaan aan de Vierdaagse in Nijmegen. "Dan is het mooi geweest", aldus de 79-jarige Stam.
Stam heef niet 49 jaar aaneengesloten de wandelvierdaagse gelopen. In 1954 deed hij voor de eerste keer mee en door tal van oorzaken kon hij niet altijd aan de start verschijnen. In 2004 bijvoorbeeld stond een versleten heup deelname in de weg en in 2007 en vorig jaar kampte Stam met gezondheidsproblemen.
Jan Stam is bezeten van het wandelen. In 1953 richtte hij wandelsportvereniging 'Nooitgedacht' op. Hij bleef tot 2003 de eerste voorzitter van die club.
De wandelvierdaagse in Nijmegen begint volgende week dinsdag. Het evenement is zo populair, dat er niet meer dan 47.500 mensen aan mee mogen doen.
Doet u mee aan de Vierdaagse in Nijmegen en vindt u het leuk om daar volgende week over te vertellen in ons ochtendprogramma wakker@rijnmond.nl? Stuur dan een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar de programma-makers!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl