nieuws

Opnieuw levenslang voor daders slachtpartij Inn & Out

ROTTERDAM - Het Hof in Den Haag heeft de drie daders van de moordpartij in Inn & Out opnieuw veroordeeld tot levenslang. De drie schoten in 2005 drie bezoekers van het Rotterdamse café dood.
Zeven andere bezoekers werden ook beschoten, maar overleefden het drama.
Eerder legde de Rotterdamse rechtbank de drie ook al levenslang op.
Het Hof in Den Haag acht bewezen dat de daders zwaarbewapend de kroeg aan de Schiedamsesingel binnendrongen, geld eisten en vervolgens een bloedbad hebben aangericht.
De drie mannen ontkennen te hebben geschoten. Volgens hen waren ze naar In & Out gegaan om de eigenaar af te persen en is het toen uit de hand gelopen.
Justitie stelt dat er wel degelijk sprake is van moord, van een plan om alle aanwezigen te doden. "De verdachten zijn zwaar bewapend naar binnengegaan. Ze hebben de slachtoffers herhaalde malen met de dood bedreigd. Ze gaven hen een laatste sigaret, overgoten hen met alcohol en zeiden dat de tent zou worden afgebrand met de slachtoffers erbij", aldus officier van justitie C. Strack een maand geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Volgens justitie is niet met honderd procent zekerheid vast te stellen wie van de verdachten heeft geschoten. Duidelijk is, dat alle 17 schoten afkomstig zijn uit één wapen, maar dat is volgens getuigen door meerdere verdachten gebruikt.
Een vierde dader slaagde erin naar Kaapverdië te vluchten. Hij zit daar een gevangenisstraf van 25 jaar uit voor zijn aandeel in de schietpartij.
Foto: café Inn & Out kort na de moordpartij.