nieuws

Eis 16 jaar cel voor moord Bergschenhoek

06-10-Onderzoek.jpg
06-10-Onderzoek.jpg
ROTTERDAM - Justitie heeft 16 jaar cel geëist tegen een 49-jarige Rotterdammer voor een moord in Bergschenhoek. Het 36-jarige slachtoffer zou op 30 september 2008 door messteken om het leven zijn gebracht. Daarna is het lijk bij de Xerxesweg in Rotterdam-Noord gedumpt en in brand gestoken.
Justitie spreekt van een "lafhartige moord", omdat het slachtoffer van achteren is neergestoken. De verdachte ontkent de moord te hebben gepleegd. De man en het slachtoffer kenden elkaar al lange tijd. Beiden hadden zij een hennepplantage in Bergschenhoek en handelden zij in valse merkkleding.
Telefoonverkeer
De recherche heeft in deze zaak gebruik gemaakt van zeer veel technisch onderzoek. Verdachte Burhan C. heeft verklaard dat hij rond het tijdstip van de moord in Capelle aan den IJssel was. Maar volgens justitie blijkt uit camerabeelden en het telefoonverkeer dat de verdachte en het slachtoffer voortdurend bij elkaar waren in één auto. Uit de technische gegevens blijkt ook dat Burhan C. op 30 september in de buurt van de dumpplaats aan de Xerxesweg is geweest. Hij zou 23 minuten hebben gedaan over een ritje dat normaal gesproken vier minuten duurt. Volgens justitie heeft hij in die tijd het lijk gedumpt. De verdachte zelf verklaarde aanvankelijk dat hij langs een autosloperij was geweest. De sloperij bleek echter dicht op die dag, omdat het suikerfeest werd gevierd. Burhan heeft vervolgens verklaard dat hij een tijdje had stilgestaan bij Rotterdam Airport om een sigaretje te roken.
Sporen van planten
Aan de Xerxesweg zijn veel sporen veiliggesteld en vergeleken met sporen in de loods in Bergschenhoek. Justitie stelt vast dat vezels, een jerrycan, lucifers en brandstof op beide plaatsen van dezelfde soort lijken. Verder is plantenmateriaal bekeken dat onderaan de auto zat, waarmee het stoffelijk overschot vermoedelijk is vervoerd. Ook die "botanische sporen" bleken op de Xerxesweg voor te komen. Justitie ziet geldelijk gewin als motief voor de moord. Burhan C. zou grote schulden hebben gehad. De moord is gepleegd vlak voordat het oogsten begon in de loods in Bergschenhoek. Bovendien zouden hij en Ismael regelmatig ruzie hebben gehad. Veel getuigen geven ook aan dat zij moeite hebben om Burhan als moordenaar te zien. Zij omschrijven hem als een aardige en rustige man. "Hij zette zelfs spinnen buiten de deur, zonder ze te doden".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl