nieuws

Belangenvereniging: Dordrecht laks met aanpak paalrot

ROTTERDAM - Dordrecht is laks met de aanpak van paalrot. In sommige straten wordt het herstel van funderingen al jaren tegengehouden door enkele weigeraars.
De BVFP, de belangenvereniging voor woningeigenaren met funderingsproblemen vindt dat de gemeente weigeraars moet dwingen tot collectief herstel. BVFP-voorzitter Van Wensen is dat zelfs vastgesteld beleid van de gemeente Dordrecht.
Het probleem met weigeraars doet zich volgens de belangenvereniging regelmatig voor. Op dit moment speelt het in de Javastraat, de Sumatrastraat en op de Krommedijk.
De gemeente Dordrecht zegt naar aanleiding van de kritiek te bezien of weigeraars alsnog gedwongen worden tot meedoen aan collectief funderingsherstel. Wethouder Van Steensel zegt zich te houden aan een uitspraak van een rechter die heeft bepaald dat herstel pas urgent is, als een woning binnen vijf jaar dreigt in te storten.
In diverse Dordtse straten waar veel bewoners hun fundering willen aanpakken, is de situatie volgens hem nog niet zo ernstig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl