nieuws

Brandveiligheid bij Drechtwerk verbeterd

19-10-drechtwerk2.jpg
19-10-drechtwerk2.jpg
ROTTERDAM - De brandveiligheid van Drechtwerk in Dordrecht is verbeterd. Vier van de acht speciaal aangestelde brandwachten zijn alweer vetrokken bij de sociale werkplaats.
Het bedrijf heeft onder meer uitgangen en nooduitgangen beter toegankelijk gemaakt en een extra vluchtweg gemaakt via de binnentuinen.
Per 1 september moet de sociale werkplaats voldoen aan alle eisen, die de Milieudienst Zuid-Holland Zuid gesteld heeft. Volgens interim-directeur Frijling gaat dat zeker lukken.
In april van dit jaar dreigde de Milieudienst Zuid-Holland-Zuid het gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg te sluiten omdat het al jarenlang niet meer aan de brandveiligheidseisen voldeed.
De Dordtse wethouder Spigt, die bestuursvoorzitter is van Drechtwerk, overleefde vorige week een motie van wantrouwen naar aanleiding van de problemen. Uit onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van de Dordtse gemeenteraad werd duidelijk dat Spigt en zijn voorganger vijf jaar lang de raad niet hadden geïnformeerd over de problemen rond de brandveiligheid van het pand van Drechtwerk.