nieuws

Bedrijven bereiden zich voor op griep

ROTTERDAM - Bedrijven laten zich op grote schaal voorlichten over wat de beste voorbereiding is op de verwachte griepepidemie. Dat merken het Havenziekenhuis in Rotterdam en de Rotterdamse geneesmiddelenleverancier Lagaay International.
Het Havenziekenhuis krijgt vragen van multinationals en kleinere bedrijven. Het advies dat directeur David Overbosch aan bedrijven geeft is om vooral een goed plan te hebben als de griepepedemie echt los barst en te bepalen welke werknemers noodzakelijk zijn. Zij kunnnen dan Tamiflu krijgen. Dat is de anti-griepkuur die de weerstand tegen de griep bevordert.
Overbosch vindt dat Nederland goed is voorbereid op de griep. Bij Lagaay merken ze dat ook. Het bedrijfsleven bestelt echter niet zoveel meer als in het begin van de epidemie. Veel multinationals met werknemers die veel reizen nemen de kuur nog wel in grote hoeveelheden af. Volgens het havenziekenhuis is het echter niet noodzakelijk om Tamiflu blind in duizenden doseringen in te slaan. Teveel Tamiflu kan averechts werken.