nieuws

Rien Poortvliet Museum weer open

ROTTERDAM - Het Rien Poortvliet Museum opent woensdag de deuren van het nieuwe onderkomen op natuurgemeente Tiengemeten. Het museum moest eind 2006 in Middelharnis sluiten vanwege geldnood. 
De bezoekersaantallen van het museum in het oude raadhuis van Middelharnis liepen sterk terug. Daarna begon een zoektocht naar een nieuwe vestigingsplaats.
Er was even sprake van dat het musem in Poortvliets geboorteplaats Schiedam zou komen maar uiteindelijk werd het Tiengemeten. Het museum wordt gevestigd in een boerenwoning uit het begin van de 19de eeuw vlakbij de haven van het natuureiland.
Bezoekers krijgen grotendeels dezelfde collectie te zien als destijds in Middelharnis. In het museum is een wisselende selectie van circa 75 werken te zien uit een totale collectie van ongeveer 1400 schilderijen en tekeningen en persoonlijke bezittingen.
Het eerste Rien Poortvliet Museum werd in 1992 geopend door Prins Bernhard als eerbetoon aan de tekenaar die wereldberoemd werd met zijn boeken over dieren en kabouters. Zijn boeken werden gebruikt als uitgangspunt voor de tekenfilmserie David de kabouter. De illustrator van natuurtaferelen overleed in 1995 op 63-jarige leeftijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl