nieuws

Nieuwe veertaxi Gorinchem X gedoopt

veertaxi3.jpg
veertaxi3.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Gorinchem heeft dinsdagmiddag de nieuwe veertaxi Gorinchem X (lees 10) gedoopt. Het schip kan behalve als veertaxi en veerpont ook als blusboot worden gebruikt.
De Gorinchem X zal vooral als veerpont tussen Gorinchem en Sleeuwijk en in de zogeheten Vesting3hoek gaan varen. De boot kan als pont dertig personen vervoeren. Het schip kan echter ook op verzoek als snelle watertaxi worden ingezet voor twaalf personen.
De veertaxi is bovendien uitgerust met blusapparatuur zodat het vaartuig kan worden ingezet bij brand en andere calamiteiten. De nieuwe veertaxi is veel sneller en behendiger dan de Gorinchem VI die nu wordt ingezet als blusboot.
Komende zaterdag is de Gorinchem X toegankelijk voor het publiek tijdens een open dag. Het vaartuig ligt dan tussen 12.00 en 16.00 uur afgemeerd aan de kade Buiten de Waterpoort.
Het schip is gebouwd bij Damen Shipyards Hardinxveld, onderdeel van Damen Shipyards Group in Gorinchem. Het casco is gebouwd in de oevergemeente Werkendam.