nieuws

Kat Bommel na jaren herenigd met baasjes

ROTTERDAM - Kat Bommel is na vijfenhalf jaar weer terug bij zijn baasjes. Joris Isendoorn kreeg de kat van zijn oma toen die naar een verpleegtehuis verhuisde. Tijdens een verhuizing van Vlaardingen naar Rotterdam brachten ze het dier tijdelijk bij vrienden in Crooswijk. Daar verdween de kat binnen enkele dagen.
De poes werd vervolgens in huis genomen door een mevrouw die de kat in haar tuin vond. Toen die later naar Arnhem verhuisde, nam ze de kat mee.
Ook daar nam Bommel, die inmiddels was omgedoopt tot Gizmo, de kuierlatten. Twee weken geleden werd de kat aangetroffen in Westendorp vlakbij Doetinchem. Door een chip in de oor van Bommel kon de rechtmatige eigenaar snel worden opgespoord.
Het gezin Isendoorn vernam op hun vakantie-adres van de vondst van Bommel. Afgelopen zaterdag is hij opgehaald en inmiddels is Bommel weer aan het wennen in zijn nieuwe onderkomen.
De familie is blij met de terugkomst van Bommel, al stellen ze toch wel vraagtekens bij het handelen van de vrouw die de kat in Crooswijk aantrof en vervolgens vijfenenhalf jaar verzorgde.
"Je weet dat die kat niet van jou is, daarom zeggen sommige mensen dat het eigenlijk diefstal is. Misschien had ze meer moeite moeten doen om de eigenaar te vinden."