nieuws

Capelse wethouder wil actie tegen verloedering metro

ROTTERDAM - Wethouder Joost Eerdmans van Capelle aan den IJssel wil actie tegen graffiti in de metro. Hij wil dat de RET meer gaat doen om overlast en het bekladden van metrostellen en stations tegen te gaan.
De wethouder van Leefbaar Capelle heeft een brandbrief gestuurd aan de Rotterdamse wethouder Hans Vervat. Daarin spreekt hij ook namens zijn collega-wethouders in Schiedam en Spijkenisse.
Eerdmans schrijft: ‘De overlast begint al op de roltrappen, de stempelautomaten, op de pilaren, op de muren en op de rails van de metrolijn. Deze unheimische situatie leidt tot nog meer intimidatie en verloedering'. Vervat is als portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam verantwoordelijk voor de RET.
De wethouder pleit voor undercover toezicht om overlastgevers eerder te kunnen pakken en voor een conducteur in elke metro. Ook wil Eerdmans dat een speciaal telefoonnummer voor meldingen van overlast snel in gebruik wordt genomen.
Directeur Peters van de RET kondigde in april een speciaal telefoonnummer aan waarop reizigers incidenten kunnen melden. Dat moet dan zowel telefonisch, als per sms of door het sturen van een foto kunnen. Het voorstel van het Rotteramse ov-bedrijf ligt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.