nieuws

Automobiliste beleeft hachelijk avontuur op Haringvlietbrug

Haringvlietbrug_auto.jpg
Haringvlietbrug_auto.jpg
ROTTERDAM - Een 67-jarige vrouw uit Vlaardingen heeft korte tijd gebalanceerd in een auto op de Haringvlietbrug op de A29. Ze was dinsdagochtend door de rode lichten gereden toen de brug open moest.
Halverwege de brug kwam ze erachter dat de slagbomen aan de andere kant al dicht waren. Ze reed achteruit terug naar de andere kant van de brug, maar merkte op het bewegende deel van de brug dat ze omhoog ging.
De auto stond alleen met de achterwielen op het brugdek, waardoor de auto half op het dek balanceerde. Nadat de klep vier meter hoog stond had de brugwachter door dat er nog een auto op de brug stond. De brug werd stilgezet. De vrouw was ondertussen al uit de auto gekropen. Met behulp van de brugwachter is de auto met spanbanden aan het wegdek vast. Daarna is de brug weer omlaag gelaten.
Aan beide kanten van de Haringvlietbrug stond intussen een file van zes kilometer. De vrouw en haar hondje dat ook in de auto zat, zijn met de schrik vrijgekomen. Haar auto is wel flink beschadigd.
De politie heeft de vrouw nu opgevangen. Ze krijgt geen boete voor het rijden door het rode licht en het achteruitrijden op de A29, omdat de politie vindt dat de vrouw, door de schade aan de auto, wel genoeg gestraft is.
Afbeelding: De auto van de onfortuinlijke automobiliste.