nieuws

Rotterdam verliest geduld met Essalam moskee

03-07-essalam.jpg
03-07-essalam.jpg
ROTTERDAM - Als de werkzaamheden aan de Essalam moskee in Rotterdam niet structureel zijn, roept wethouder Karakus het moskeebestuur binnenkort op het matje. Er zijn berichten over nieuwe problemen rond de bouw van het gebedshuis aan de Colosseumweg.
De moskee had oorspronkelijk in 2004 al klaar moeten zijn. Door problemen met de financiering, haakten eerdere aannemers af en lag de bouw tijdenlang stil.
Een jaar geleden dreigde Karakus de bouwvergunning in te trekken als de Essalam moskee niet binnen een half jaar klaar zou zijn. Eind 2008 verzekerde het moskeebestuur dat de bouw van het grootste gebedshuis van Nederland nog een jaar zou duren.
Een inspecteur van bouw- en woningtoezicht controleert sindsdien dagelijks de bouwactiviteiten aan de Colosseumweg. Er zou daar druk gebouwd moeten worden, maar laatste weken heeft het er alle schijn van dat aannemers opnieuw afhaken.
Het geduld van wethouder Karakus lijkt op te zijn. Als er inderdaad nieuwe problemen zijn, kan hij besluiten de bouwvergunning alsnog in te trekken.