nieuws

Onderzoek naar nalatigheid vervoerders op Kijfhoek

ROTTERDAM - Justitie is voor de tweede keer in een half jaar tijd een strafrechterlijk onderzoek gestart tegen vervoerders op rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht. Volgens de inspectie van Verkeer en Waterstaat zouden wagons niet voldoende worden gecontroleerd.
De treinen met gevaarlijke stoffen stonden niet altijd onder toezicht en de etiketten op de treinstellen waren niet correct of afwezig. De problemen kwamen aan het licht bij een inspectie van Verkeer en Waterstaat. Voor de controle van de wagons met gevaarlijke stoffen zijn de bedrijven DB Schenker, het voormalig Railion en ERS Railways verantwoordelijk.
Provincie verbolgen over nalatigheid
De provincie Zuid Holland is verbolgen over de nalatigheid van de verschillende vervoerders. Maar gedeputeerde Eric van Heijningen benadrukt dat de situatie rond het rangeerterrein nog steeds veilig is. De gemeente Zwijndrecht maakt zich wel grote zorgen. De gemeenteraad praat dinsdagavond tijdens een commissievergadering verder over de problemen rond rangeerterrein Kijfhoek. Nieuwe vergunning Zwijndrecht maakt zich al jaren zorgen over Kijfhoek. In februari maakte het gemeentebestuur nog bezwaar tegen de nieuwe vergunning die de provincie aan Prorail wilde geven voor het terrein. De nieuwe vergunning zou ervoor zorgen dat Prorail meer wagons met gevaarlijke stoffen zou kunnen afhandelen op Kijfhoek.
Het terrein Kijfhoek ligt tussen Zwijndrecht en Barendrecht en telt 43 sporen. Het is het grootste rangeerterrein van Nederland. Per jaar worden ongeveer tweehonderdduizend wagons behandeld op het terrein. Een derde daarvan bevat gevaarlijke stoffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl