nieuws

Zaak Nora Storm voorwaardelijk geseponeerd

ROTTERDAM - Justitie heeft de strafzaak tegen Nora Storm voorwaardelijk geseponeerd. De vrouw achter het Rotterdamse verslaafden-uitzendbureau Topscore werd beschuldigd van valsheid in geschrifte.
Dat heeft het OM woensdagmorgen bevestigd. Storm heeft bekend dat haar papieren niet klopten, maar het is niet bewezen dat ze geld in eigen zak heeft gestoken. Bij een voorwaardelijk sepot wordt van een verdachte verwacht dat die voor een ‘bepaalde termijn geen strafbare feiten zal plegen’. Volgens de advocaat van Nora Storm reageerde zijn client verheugd op de beslissing van justitie.
Topscore verhuurde dagelijks schoonmaakploegen aan deelgemeenten, woningbouwverenigingen en de RET. Daar waren niet altijd volledige ploegen aanwezig, maar daar is wel voor betaald. Het geld is waarschijnlijk naar andere stichtingen gegaan van Storm.
De gemeente en deelgemeenten hebben besloten geen aangifte te doen omdat Stom zich jarenlang heeft ingezet voor de stad en zich niet heeft verrijkt.
Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor valsheid in geschrifte, maar omdat Nora Storm vorig jaar zelf is opgestapt bij Topscore wordt de zaak voorwaardelijk geseponeerd. Ook is er inmiddels meer toezicht op de stichting Topscore.
Afgelopen vrijdag werd bekend dat Peter van Heemst, fractievoorzitter van de Rotterdamse PvdA, Nora Storm een bos bloemen had gestuurd om haar te feliciteren met het seponeren van de zaak. Volgens PvdA-raadslid Moti had een medewerker van justitie de fractie van de Partij van de Arbeid op de hoogte gebracht van het seponeren van de zaak van Storm.
Justitie vond deze felicitatie voorbarig en hield vol dat er van seponeren op dat moment geen sprake was. Ernst Pols van Justitie kwalificeerde het naar buiten brengen van het nieuws als ‘politiek zeer onhandig’ van Van Heemst.