nieuws

Onderzoek familiemoord Zwijndrecht afgerond

herdenkind2_2.cropresize.tmp.jpg
herdenkind2_2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie en politie hebben het onderzoek naar de familiemoord in Zwijndrecht zo goed als afgesloten. Eind vorige maand doodde een 46-jarige man zijn ex-vrouw, zijn vriendin, zijn twee kinderen en pleegde daarna zelfmoord.
Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de 46-jarige Cees K. op zondagavond 24 mei eerst zijn vriendin Isabella in het Brabantse Bavel om het leven bracht en daarna 's nachts zijn 46-jarige ex-vrouw Astrid en zijn kinderen Daniëlle (17) en Dennis (16).
De Brabantse politie kreeg maandagochtend een sms-je van Cees K. met 'verontrustende informatie''. Meteen besloten agenten in de woning van Isabella te gaan kijken. Ze vonden daar het stoffelijk overschot van de vrouw.
Het poltie-onderzoek heeft ook duidelijk gemaakt dat het emailbericht dat Cees K. 's nachts naar een groot aantal collega's stuurde, inderdaad van hem afkomstig was en dat de mail was verstuurd nadat de vier slachtoffers waren gedood. In de mail legde K. uit wat hij in Bavel en Zwijndrecht had gedaan en waarom.
Nadat de werkgever van Cees K. de politie had verteld over de mail, werden de stoffelijke overschotten van Astrid, Daniëlle en Dennis maandagochtend in de woning aan de Boshuizen ontdekt. Omdat K. zich opgesloten had in de badkamer en de politie vermoedde dat hij een vuurwapen had, werd een zwaarbewapend arrestatieteam opgetrommeld. Dat slaagde erin K. aan te houden.
Cees K. leefde nog bij zijn arrestatie, maar overleed ter plaatse. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren. Bij het doorzoeken van de woning werd geen wapen gevonden, wel een mes.
De drie Zwijndrechtse slachtoffers werden begin deze maand herdacht tijdens een speciale dienst in een overvolle Develhofkerk. Voorafgaand aan de dienst liepen enkele honderden mensen mee in een stille tocht.
Afbeelding: een foto van Dennis tijdens de herdenkingsdienst in de Develhofkerk.