nieuws

Onderzoek naar beste locatie Urban Podium

stadhuis.jpg
stadhuis.jpg
ROTTERDAM - Er komt een onderzoek naar de beste plek voor het Urban Culture Podium in Rotterdam. Dat onderzoek moet in september klaar zijn, is de uitkomst van overleg tussen de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders woensdagmiddag.
Wethouder Grashoff wilde eerst niet verder gaan dan een kortlopend onderzoek van twee weken. De geplande theater- en concertzaal voor jongerencultuur zou in de Maassilo op Rotterdam-Zuid komen, maar daar haalde een kleine meerderheid van de gemeenteraad vorige week een streep door: een motie van Leefbaar Rotterdam om maar helemaal af te zien van het Urban Culture Podium werd met één stem verschil aangenomen.
Het centrum had het uithangbord moeten worden van het Rotterdamse Jongerenjaar. Inmiddels is duidelijk geworden dat het Urban Podium niet op tijd daarvoor klaar is. Het college besloot daarom om het multifunctionele centrum los te zien van het Jongerenjaar en het plan wat kleiner te maken. Bovendien zou het meer gaan kosten dan de eerder geraamde 11 miljoen euro. Reden voor Leefbaar om de motie in te dienen.
Begin september buigt de Rotterdamse gemeenteraad zich opnieuw over het Urban Culture Podium.
Deze zomer gaat al wel een stichting aan de slag met het opzetten van de organisatie van het Urban Podium in Rotterdam.