nieuws

'Rotterdamse MBO-studenten moeten doorleren'

ROTTERDAM - Alle Rotterdamse eindexamenstudenten in het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) hebben van de wethouders Schrijer en Geluk een brief gekregen vooral door te leren. Door de economische crisis en de oplopende jeugdwerkloosheid is het lastig om aan een baan te komen.
Doorleren verdient de voorkeur, aldus de wethouders. Dat biedt meer perspectief als de economie aantrekt en het vooruitzicht op een hoger salaris.
Met de brief krijgen de MBO-studenten een zogeheten arbeidsmarktbijsluiter. Daarin staan de sectoren met de meeste kans op een baan en dat doorleren jde arbeidskansen vergroot. De Rotterdamse wethouders van Werk en Onderwijs willen voorkomen dat jongeren met een beroepsopleiding in een gat vallen en in hun verdere beroepsleven daar last van houden.
Onderzoek onder MBO-studenten wijst uit dat eenderde doorstudeert, eenderde een baan zoekt en eenderde het nog niet weet wat te doen na het afronden van een MBO-opleiding. Met een uitkering thuiszitten kan niet meer in Rotterdam. Jongeren moeten een opleiding volgen, in een leerwerktraject zitten of een baan hebben. In totaal hebben 15000 leerlingen van het Zadkine en Albeda een brief gekregen.