nieuws

'Afketsen Urban Podium helemaal niet erg'

ROTTERDAM - Organisatoren van urbanfeesten vinden het opvallend genoeg niet erg dat het Urban Podium van de baan is. Volgens vertegenwoordigers van de groep, die het nieuwe poppodium moest gaan gebruiken, is de Maassilo veel te groot.
Ze vinden verder dat het geld beter kan worden gegeven aan kleinere podia in Rotterdam. Donderdagavond stemde de raad met een nipt verschil voor een motie tegen het Urban Podium. Wethouder Grashoff van Cultuur overlegt dinsdag met de rest van het college wat te doen met de motie. Tijdens de gemeenteraadsvergadering zei hij de motie van Leefbaar Rotterdam niet te willen uitvoeren.
November vorig jaar ging de raad met de kleinst mogelijke meerderheid -23 om 22 stemmen- akkoord met de komst van het multifunctionele centrum voor jongerencultuur in de Maassilo. Geraamde kosten destijds 11 miljoen euro. Veel raadsleden stemden tegen omdat ze vonden dat er met het Urban Podium sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie met andere zalen zoals Watt en Waterfront.
Het Urban Podium had een van de uithangborden moeten worden van Rotterdam Jongerenjaar en wat Grashoff betreft ook een broedplaats voor nieuw talent.
Inmiddels is duidelijk geworden dat het Urban Podium niet op tijd klaar is om een rol te kunnen spelen in het Jongerenjaar. Het college besloot daarom om het multifunctionele centrum los te zien van het Jongerenjaar en het plan wat kleiner te maken. Ondanks deze aanpassing dreigt het Urban Podium meer te gaan kosten dan oorspronkelijk was begroot.Voor Leefbaar genoeg redenen om een motie in te dienen.