nieuws

Woonbron Dordrecht zet leerlingen in tegen krakers

ROTTERDAM - Woningcorporatie Woonbon Dordrecht zet VMBO-leerlingen in om krakers en verslaafden te weren. De jongeren slopen onder toezicht alles wat bruikbaar is uit de lege huizen aan de Nassauweg en verkopen het tweedehands.
Omwonenden worden niet vrolijk van wat ze zien aan de Nassauweg in Dordrecht. Overal zijn er kapotte ramen en verwilderd groen te zien. Pas aan het einde van de zomer worden deze flats gesloopt en daarom zijn ze blij dat krakers en verslaafden niet in de woningen gaan zitten. Doordat de huizen volledig gestript zijn blijven krakers weg.
De leerlingen van de Hans Petri School kunnen zich volledig op de woningen uitleven. Zij doen namelijk de voorsloop. De leerlingen van de praktijkschool verwijderen alles wat bruikbaar is om het vervolgens op te knappen. Deze onderdelen worden dan verkocht in de winkel.
De speciale manier van omgaan met sloopwoningen heeft resultaat. De VMBO-leerlingen leren een vak in de praktijk, en illegale bewoning wordt voorkomen.
Er zitten nog wel een paar anti-kraak-bewoners in de flat. Om deze bewoners te beschermen tegen vandalen zet eigenaar Woonbron extra toezichthouders in.