nieuws

Toch belangstelling voor veiling Fortuyn

ROTTERDAM - Op de tweede kijkdag voor de veiling van de inboedel van Pim Fortuyn zijn zaterdag toch flink wat mensen afgekomen. Vrijdag viel de belangstelling nog tegen.
Zaterdag ontving het Nijmeegse veilinghuis honderden bezoekers. Ook kwamen een hoop mensen op de website af en werden er achthonderd catalogi verkocht. In de nagebouwde kamers van Palazzo di Pietro staan bijna 900 bezittingen uitgestald, van pantoffels tot zijn beroemde huiskamerstoelen. De veiling roept veel verzet op. Diverse aanhangers, waaronder de stichting Beeld van Pim en de Vrienden van Pim, willen niet dat de inboedel van Palazzo di Pietro wordt geveild. Ze willen liever dat het oude huis van Fortuyn, inclusief inboedel, wordt omgetoverd tot museum.
De eigenaren van het huis, Hans den Hartog en Marinus van Pommeren, maakten begin dit jaar al bekend dat de inboedel geveild zou worden. Volgens hen zijn ze daartoe genoodzaakt om in tijden van de kredietcrisis het hoofd boven water te houden. Eind mei maakten de zakenpartners bekend dat ook het huis zelf verkocht zal worden.
De kijkdagen duren tot woensdag 24 juni. Op 27 juni worden de spullen geveild.