Sparta onderuit bij Helmond Sport

ROTTERDAM - Sparta heeft de eerste uitwedstrijd van het seizoen verloren. De Rotterdammers gingen in Brabant bij Helmond Sport met 3-2 onderuit. De bezoekers eindigden het duel slechts met negen man.
In de eerste helft was Helmond Sport de bovenliggende partij. Toch kwam Sparta al snel in het duel op voorsprong door een knap doelpunt van nieuwkomer Jaime Bruinier. De thuisploeg nam na de openingstreffer voor de ploeg van trainer Michel Vonk het initiatief. Sparta mocht van geluk spreken dat het met een nipte voorsprong ging rusten. Vooral voormalig FC Dordrecht-speler Erik Quekel was dichtbij de gelijkmaker, maar verdediger Gijs Luirink was attent.
Na rust had Bruinier de tweede Rotterdamse treffer op zijn schoen, maar hij raakte de lat. Ook Tom Overtoom kreeg de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant was het wel raak. Quekel maakte de 1-1. Onverdiend was de gelijkmaker niet, want Helmond Sport deed niet onder voor de bezoekers. Dik twintig minuten voor tijd werd het zelfs 2-1. Jop van der Linden krulde een vrije trap achter doelman Nico Pellatz.
Het werd nog erger voor Sparta. Marten de Roon veroorzaakte een strafschop - kreeg zijn tweede gele kaart – en Philipp Haastrup verzilverde het buitenkansje: 3-1. Even later kwam Sparta zelfs met negen man te staan. Luirink haalde Quekel neer en kreeg direct rood.
Met twee man minder kwam Sparta nog wel terug tot 3-2. Joshua John scoorde in de slotfase, maar verder kwamen de Rotterdammers niet.